30-08-2019

Uncategorized

4 tips om jouw ideeën nou eens écht uit te voeren!

Je bent op vakantie geweest en je hebt eens rustig nagedacht over wat je allemaal wil doen in de rest van het jaar. Je hebt misschien wel allemaal notities opgeschreven in een boekje of in je telefoon gezet. Eenmaal thuis kijk je nooit meer naar je notities om. Je wil de ideeën uitvoeren, maar je weet niet waar te beginnen. Met de tips in dit artikel helpen we je om je idee echt te gaan uitvoeren.

Hoe komt het dat ik mijn idee niet uitvoer?

Pak al je notities er maar eens bij. Lees al je ideeën nog eens door! Zit er iets tussen wat je kan aanpakken? Of heb je misschien al het gevoel dat ze allemaal niet goed genoeg zijn? Dat kan komen door perfectionisme of onzekerheid. Hé, je bent echt niet de enige! Heel veel mensen hebben hier last van. Maar je weet pas of het een goed idee is als je het hebt uitgeprobeerd. Dus, hup, aan de slag!

Tip 1: Vertel je idee aan iemand anders

Wanneer je het idee voor jezelf houdt, blijft het in je hoofd zitten. Dat is lekker makkelijk, want niemand kan er naar vragen en zolang niemand er naar vraagt hoef je er niets mee te doen. Dus, zet de eerste stap! Vertel jouw idee aan iemand die je vertrouwt en waarvan je weet dat hij eerlijk zijn mening geeft.

Wanneer je het verteld hebt, kom je vaak tot nieuwe inzichten. Daarnaast kan je samen met deze persoon verder brainstormen. Je idee til je daarmee naar een nieuw level. Het is werkelijk geworden en het is nu tijd om verdere stappen te ondernemen.

Tip 2: Maak een plan

Om goed aan de slag te gaan adviseren we om een plan te maken. Beschrijf in dit plan wat je idee is, wie je daarvoor nodig hebt en wanneer je welke taken afgerond wil hebben. Stel ook een deadline vast wanneer je je idee uitgevoerd wil hebben. Dit plan gaat je helpen om concreet aan de slag te gaan. Door alles in kleine stukken op te delen wordt het makkelijker om met je idee aan de slag te gaan. Merk je tijdens het proces dat je tijd tekort komt? Ga dan niet bij de pakken neer zitten. Kijk waar je tijd kan inhalen of stel je planning bij!

Tip 3: Zorg voor een goede werkplek

Wil je lekker werken en niet afgeleid worden? Zoek dan een werkplek waar dat kan. Is je eetkamertafel niet de meest ideale plek? Dan zijn er nog tal van andere oplossingen. Bij Apollo zou je kunnen flexwerken of voor langere tijd een kantoor huren. Wanneer je op een andere plek zit ben je sneller getriggerd om aan de slag te gaan. Je hebt hier namelijk geen afleidingen van bijvoorbeeld het huishouden.

Tip 4: Schakel experts in

Je kan nog zo’n goed idee hebben, maar als je de juiste kennis niet in huis hebt kan dit een struikelblok zijn. Wees niet bang om informatie te verzamelen van experts. Gebruik je netwerk! Misschien willen ze wel een samenwerking met je aangaan of met je brainstormen om het beste uit jouw idee te halen. Bedenk ook dat deze experts een netwerk hebben waar jij ook weer van kunt profiteren!

Contact ons

    Apollo workspaces

    Bekijk hier onze openingstijden