09-04-2019

Uncategorized

Netwerken, hoe doe je dat?

Netwerken is bijna een vak apart. Voor sommige is het een fluitje van een cent, maar voor veel mensen is het een zenuwslopende onderneming. Wij willen je graag een handje helpen met wat tips hoe jij de netwerkborrel doorkomt en er ook écht iets uit haalt!

Je netwerk kan overal zijn

Niet alleen op netwerkborrels of zakelijke evenementen zijn de juiste mensen aanwezig. Ook in je privéleven bouw je een netwerk op. Deze mensen ken je vaak goed en kunnen later nog goed van pas komen.

Werk aan een introductie

Dit noemen we ook wel de elevator pitch. Je vertelt kort en bondig wat jij zakelijk doet en te bieden hebt.Zie het als een presentatie en bereid het ook voor als een presentatie. Hoe vaker je dit oefent, hoe natuurlijker het gaat klinken. Waarom is zo’n pitch dan belangrijk? Je verkoopt jezelf ermee. Het is vaak de eerste indruk die je met de pitch neerzet. Let erop dat je pitch niet langer is dan dertig seconden,het liefste nog korter.

Investeer tijd in het netwerken

Met alleen een elevator pitch en praatje ben je er nog niet.Je moet investeren in je netwerk en dus ook in het netwerken. Houd de contacten warm, tip ze bijvoorbeeld over interessante artikelen of kijk wie je uit je netwerk zou kunnen helpen. Als jij tijd in de relatie steekt, zul je dit uiteindelijk terugkrijgen (als het goed is!). Een actieve houding is dus heelbelangrijk, neem zelf initiatieven en wacht niet af tot iemand anders dat doet!Als jij iets wil bereiken, zul je meestal zelf de eerste stap moeten zetten.

Netwerk ook online

Het is tegenwoordig super makkelijk om online een netwerk bij te houden. Op alle sociale media houd je iedereen op de hoogte van jouw bezigheden en jij bent op de hoogte van de bezigheden van je netwerk. Voor je zakelijke netwerk is LinkedIn de beste optie. Plaats hier berichten of artikelen die relevant zijn voor het werk dat je doet. Schrijf zelf eens een artikel en plaats dit op LinkedIn. Kennisdelen is goed om te laten zien wat je weet en hoe professioneel je bent. Hierdoor bouw je vertrouwen op in je onlinenetwerk. 

Denk aan de lange termijn

Daar bedoelen we mee dat je moet denken aan wie je nodig denkt te hebben over een aantal jaar. Hoe zorg je ervoor dat je die persoon bereikt en het contact warm houdt? Of misschien denk je nu oninteressante contacten te hebben en blijken die over een aantal jaar enorm relevant! Belangrijk dus om je gehele netwerk te onderhouden en niet alleen de contacten die op dit moment relevant voor je zijn.

Iedereen zou geschikt kunnen zijn voor je netwerk

Zoals we net al zeiden kunnen oninteressante contacten ineens relevant worden. Probeer daarom een zo breed mogelijk netwerk op te bouwen. En houd vooral contact met mensen waar je het goed mee kunt vinden. Dit maakt het netwerken al een stuk leuker!

Wist je dat netwerken bij Apollo al een stuk makkelijker is? Maandelijks worden er netwerkborrels gehouden en als flexwerker kun je altijd even binnenlopen bij onze huurders!

Contact ons

    Apollo workspaces

    Bekijk hier onze openingstijden