29-05-2018

Blog

Zo kom jij je werkdag door!

Een werkweek kan lang duren. Soms vergeten we te genieten van de doordeweekse dagen en tellen we elke week weer af tot het weekend. Herkenbaar? Wij hebben 5 tips op een rijtje gezet om je werkdag positief en stress-free door te komen. Maak je dagelijkse werkdag leuker; het leven is namelijk veel te kort om met tegenzin op je werk te zitten!

Open niet gelijk je mailbox

Velen starten de dag met het checken van hun e-mail. Dit is op zich logisch, maar het openen van je mails kan een hoop (nieuw) werk en stress met zich mee brengen. Begin daarom met iets nuttigs vóórdat je je mail opent en start met het maken van een planning voor de dag, met taken die prioriteit hebben. Maak eventueel een korte- en langetermijnplanning als je dit handig vindt. Overzicht in je werkdag? Check!

Moeilijkste taken eerst

Begin vervolgens met de moeilijkste taken. In de ochtend ben je vaak nog scherp en geeft het een fijn gevoel als je de moeilijkste taken als eerste kunt afvinken. Anders zie je hier waarschijnlijk de hele dag tegen op. Door gelijk door de zure appel heen te bijten, voorkom je het vervelende gevoel van tijdsdruk en misschien zelfs de kans op overwerken. Werk slimmer, niet harder!

Zet muziek op

Geef jezelf een energieboost door je favoriete muziek aan te zetten. Zo houd je de positieve sfeer erin en kun je in ieder geval van je muziek genieten achter je werkplek. Samen met je collega’s met de muziek meezingen schept ook een band! Zijn je collega’s het niet eens met jouw muziekkeuze? Neem een koptelefoon mee. Ook handig als je op een flexplek werkt!

Loop regelmatig weg van je scherm

Loop af en toe weg van je werkplek en ontspan je hersenen en lichaam even. Het is niet gezond en productief om uren achter elkaar achter je beeldscherm te zitten. Schiet dit er steeds bij in? Kies desnoods een tijd midden op de dag uit en zet het alarm op je telefoon. Ga even relaxen, maak een wandelingetje, rek en strek je lichaam, drink een kopje koffie of eet een power snack. Je zult merken dat je met nieuwe energie aan het werk gaat.

Water doet wonderen

Benieuwd naar het geheime ingrediënt om alert te blijven op kantoor? Water! Het drinken van water is de beste manier om de productiviteit op de werkvloer te verhogen. Bij gebrek aan vocht verkleint het lichaam de hoeveelheid bloed, waardoor er minder zuurstof bij de hersenen en spieren kan komen. Zet een flesje neer op je werkplek zodat je sneller, meer water drinkt. Voeg eventueel voor wat vers fruit toe voor wat extra smaak! Voila!

Contact ons

    Apollo workspaces

    Bekijk hier onze openingstijden