11-09-2018

Blog

Last van vakantieblues?

Time flies when you’re having fun… en dat ervaren we allemaal wel als de vakantie weer voorbij is. Na een paar weken in de zon op een strandbedje te hebben doorgebracht, zijn we weer helemaal opgeladen en weer klaar voor werk! Toch? Niets blijkt minder waar! Veel werknemers hebben na alle vrijheid en rust last van vakantieblues: weinig motivatie om weer aan de slag te gaan en concentratieproblemen. Hoe kom je weer in een goede workflow? Wij geven tips!

Verwacht niet direct teveel van jezelf

Neem op de eerste dag, de zogenoemde ’terugkomdag’, vooral de tijd om weer te wennen. Maak praatjes met je collega’s en neem jezelf voor om bijvoorbeeld je mail bij te werken en je planning voor die week te maken. Na 3 weken vrij zal je inbox inmiddels wel ontploft zijn, dus zou je daar gerust een dag voor uit kunnen trekken. Probeer deze dag luchtig te houden door vooral geen afspraken en vergaderingen in te plannen. Hooguit één afspraak om je te laten bijpraten door je collega’s.

 

Stel je out-of-office mail twee dagen langer in

Zo heb je nog wat meer tijd om die oude mail weg te werken, voordat je weer wordt overladen met nieuwe mail. Diegene die jou een mail hebben gestuurd verwachten voorlopig dan ook nog geen reactie. Hoe ruim je je mailbox dan op? Als je je mailbox van boven naar beneden afgaat, reageer je als eerste op de meest relevante zaken. Mails die drie weken terug zijn gestuurd, zijn vaak al opgelost en hebben niet meer de hoogste prioriteit. Anders zat er vast nog een reminder van in je mailbox.

 

Trek je vakantie zo lang mogelijk door

Nu denk je vast: hoe dan, ik moet toch gewoon werken? Dat klopt, maar je kunt na werk nog leuke dingen inplannen. Is het nog mooi weer in Nederland? Ga bijvoorbeeld barbecueën of ga op het terras zitten en bestel een glaasje sangria. Doe iets wat je in je vakantie het leukst vond om te doen. Zo houd je dat lekkere gevoel langer vast!

 

Loop vaker van je scherm weg

We hebben deze tip al eerder benoemd in ons allereerste blog. Het beste is om dan even naar buiten te gaan en een frisse neus te halen! Heb je een afspraak staan? Ga dan bijvoorbeeld buiten zitten. Even weg uit de kantooromgeving doet wonderen en helpt je om vervolgens weer gemotiveerd aan de slag te gaan!

 

Maak zelf je werk leuker

Hoe zorg je ervoor dat je weer met plezier aan de slag gaat? Meestal maakt het je werk leuker als je zelf beslissingen mag maken en over bepaalde dingen de verantwoordelijkheid draagt. Als je dat momenteel niet hebt, kun je ervoor zorgen dat je dat krijgt. Hoe? Door iets te leren in het bedrijf wat niemand anders kan! Hoe meer je over een bepaald onderwerp iets weet, hoe leuker het wordt en des te gemotiveerder je raakt. Het is ten slotte ook aan jou om je werk leuk te maken!

Contact ons

    Apollo workspaces

    Bekijk hier onze openingstijden