27-08-2018

Uncategorized

Huurder aan het woord: Atelier Kamer26

Tijd voor een nieuwe “Huurder aan het woord”! Deze keer gaan we in gesprek met Suus, mede-eigenaar van Atelier Kamer 26. Daarnaast is Suus getrouwd, moeder van 2 kinderen en woont in Amersfoort Vathorst. Sinds 15 juni huurt zij met Atelier Kamer26 een businessunit en kantoor bij Apollo. Benieuwd wat Atelier Kamer26 precies doet en wat ze van huren bij Apollo vinden? Lees dan verder!

Wat doet Atelier Kamer26 precies?

“Lastige vraag, we doen zo veel! Onze basis is de online webshop. Hier verkopen we unieke woonproducten uit ons eigen atelier. We maken en ontwerpen dus heel veel in eigen productie. De productlijnen die nu vooral veel verkocht en geproduceerd worden zijn de handgemaakte en unieke matraskussens voor banken, binnen en buiten, de magneetwanden en krijtborden.

 

We hebben twee winkels in Loods 5, in Amersfoort en Zaandam. Deze dienen als onze showrooms waar mensen ook “live” kunnen shoppen in plaats van alleen via de webshop, wat een andere beleving geeft.

 

Waar we ons ook steeds meer mee bezig houden zijn interieuropdrachten voor bedrijven. Denk aan complete kantoorconcepten, ontwerpen van wanden zoals magneetwanden, scrumwanden, planwanden en andere brainstorm mogelijkheden (bijv. ook de wanden voor brownpapersessies).

 

We hebben een deel van onze productie in Almere en zijn ook steeds meer op zoek naar een manier om dat hier in huis te gaan doen. We doen nu heel veel, maar van alles een beetje. We willen ons dus meer gaan focussen in de productlijnen.

 

Daarnaast houd ik mij, samen met mijn man, bezig met interieurontwerp-concept en uitvoering voor kantoren, horeca en andere bedrijven. Mijn man vindt het leuk om 3D te ontwerpen en zo houden we ons samen bezig met interieurontwerpen. Voor een uitzendorganisatie in Hooglanderveen hebben we zojuist een conceptontwerp gemaakt voor de inrichting van al hun kantoren. We hebben het ontwerp voor de eerste twee vestigingen neergelegd en hopelijk kunnen we dit na de zomer gaan uitrollen voor alle 12 de vestigingen.”

 

En Suus, wat is jouw rol binnen Atelier Kamer26?

“Ik ben mede-eigenaar, samen met mijn partner Dennis, van het hele gebeuren! Ik heb op dit moment wel, doordat we de hele productie en magazijn in huis hebben gehaald, wel weer een beetje m’n voeten in de modder gezet om het weer vooruit te helpen. Zo help ik ook weer met de fotografie van producten en pakketten verzendklaar maken. Dit doe ik samen met Noortje, die samen met mij de dagelijkse business aan het opzetten is. Daarnaast probeer ik vooral de focus te leggen op promotionele activiteiten, productontwikkeling en de interieurprojecten.”

 

Waarom hebben jullie ervoor gekozen om bij Apollo te gaan huren?

“Ik zag mezelf niet op een saai industrieterrein zitten en ik had aardig wat ruimte nodig om onze business te kunnen draaien. We hebben het magazijn altijd uitbesteed en wilde dit nu in eigen beheer gaan doen.

Dit omvat een magazijn, een kantoor en een atelier. Maar dan wél een beetje in gezelligheid en dat bleek erg lastig. Totdat ik op dit concept kwam via Facebook! Iemand attendeerde mij op Apollo Workspaces en vanuit daar ging het vrij snel.

Het lijkt mij heel leuk om, als het uiteindelijk meer gaat groeien hier, andere mensen te leren kennen, m’n netwerk te vergroten en samen business te doen.  Daarbij ziet het er hier super leuk uit en is het voor ons tegelijk een presentatieplaatje.”

 

Je wilde niet op een saai industrieterrein zitten, maar Apollo zit ook op een industrieterrein. Wat vind je leuk aan deze omgeving? 

“Haha! We zitten hier aan de voorkant van het terrein, dus ons uitzicht is meer dan prima. Ik kijk vanuit ons kantoor boven uit op de weilanden, heerlijk toch? Verder is voor mij de bereikbaarheid een groot pluspunt; we zitten direct aan de snelweg. Het blijft natuurlijk een saai bedrijventerrein, maar het pand an sich is al anders t.o.v. de rest. Ook die rode, nostalgische zonneschermen passen bij de stijl en de sfeer van dit pand. Vind ik leuk!”

 

Hoe bevalt werken bij Apollo tot nu toe?

“Goed! Er zijn leuke mensen bij Apollo, net zoals de mensen die het hier leiden. Zij zijn erg meedenkend, helpen me met van alles en vinden het altijd leuk als je langskomt. Dat geeft ook een goed gevoel. Ik ben benieuwd wat er verder aan bedrijven komt, een beetje reuring mag van mij wel! Ook heb ik vernomen dat er vanaf deze maand een maandelijkse netwerkborrel komt; goed en leuk initiatief!”

 

Zou je Apollo aanraden voor andere ondernemers?

“Zeker! Als je binnenkomt ziet het er helemaal tof uit, alleen dat al is leuk. Ik weet niet of het voor veel bedrijven een visitekaartje moet zijn, maar die heb je wel gelijk te pakken als je hier werkt. Verder raad ik Apollo aan als je op zoek bent naar een plek waar je met andere ondernemers in contact komt.”

 

Is er iets wat er nog beter kan bij Apollo?

“Ik merk dat de bewegwijzering beter kan binnen Apollo. Veel klanten weten niet waar ze precies heen moeten en kunnen lastig de weg vinden binnen het pand. Ik heb zelf ook meegedacht over een oplossing, zoals een magneetbord in het midden neer te zetten zodra je binnen komt, met pijltjes richting alle kantoren. Hier wordt in samenwerking nog over nagedacht!”

 

Ben je het eens met de volgende stelling: werknemers zijn productiever in een creatieve werkomgeving. 

“Het zou erg zijn als ik hier geen ja op zou zeggen, haha! Het feit dat ik er zelf heel veel moeite voor doe om de plek waar wij werken helemaal gaaf te maken, zodat het past bij wie je bent en wat je uit wil stralen, zegt genoeg. Ik vind het belangrijk om iets “eigen” te maken en als jij je prettig voelt in de omgeving waar je werkt, draagt dat in mijn ogen zeker bij aan je productiviteit.”

 

Wat is een ander groot pluspunt voor jou bij Apollo?

“Bij Apollo zijn er ook nog opslagunits beschikbaar. Op het moment dat onze business meer gaat groeien en we meer ruimte nodig hebben, dan weet ik dat we kunnen puzzelen en dat er nog genoeg mogelijkheden zijn!”

Contact ons

    Apollo workspaces

    Bekijk hier onze openingstijden