30-05-2018

Blog

Hoe is Apollo Workspaces ontstaan?

In Nijkerk was naast A28 Autotechniek het Israëlcentrum gevestigd. Het Isaraëlcentrum besloot in de zomer van 2016 om ergens anders een pand te gaan bouwen en dus te verhuizen.  Auto-onderdelenexperts Jerry en Harm-Erik van A28 Autotechniek zagen hier een mooie kans liggen. Zij wilden in dit centrum een gloednieuw bedrijf planten! Maar wat te doen met zo’n groot pand?

Na veel brainstormen en gekke ideeën – van escape rooms tot een museum – kwamen zij tot een fantastisch idee. Het pand was voorzien van veel verschillende ruimtes en deze moesten goed benut worden. Het idee ontstond om deze ruimtes op te splitsen tot kantoor-en vergaderruimtes en er zo een businesscentrum te creëren. Mét de mogelijkheid tot opslag, wat ideaal is voor bijvoorbeeld een webshop. Een nieuw concept was geboren!

Van idee tot realisatie

Voor het realiseren en uitwerken van de plannen was een creatieve blik hierbij meer dan welkom! Het moest namelijk geen standaard businesscentrum worden; ze wisten precies wat ze voor ogen hadden. Het moesten de tofste werkplekken van Midden-Nederland worden!

Allereerst werd hierbij de hulp van Willem Alex van 4D Architecten ingeschakeld. Een positieve reactie volgde en al snel liepen zij samen het hele pand door. Met het oog voor detail van Willem Alex en de visie van Jerry en Harm-Erik werd een plan uitgetekend. Ook hier kwamen wederom veel brainstormsessies aan te pas. De tekeningen voor het vernieuwde pand konden worden gemaakt; nu nog de gehele uitstraling van het bedrijf zelf.

Een afspraak werd gemaakt bij een reclamebureau in Amersfoort en het enthousiasme spatte er direct van af. Een samenwerking met een architect én een creatief reclamebureau ging van start. Gelijk werd er over van alles nagedacht, maar allereerst moest de naam nog worden gekozen. Hier waren Jerry en Harm-Erik snel over uit. Vroeger was dit bedrijf van de opa van Jerry: “Apollo Transport Systemen’’. Deze naam werd toegespitst op het nieuwe plan en Apollo Workspaces was geboren!

Vervolgens werd er nagedacht over interieur, een website, indeling van de werk- en flexplekken, etc. 4D Architecten en TODD Reclamestal presenteerden hun plannen en iedereen raakte enorm enthousiast. De realisatie van Apollo Workspaces, met een knipoog naar het universum, kon beginnen! De creativiteit die tijdens de ontwikkeling van dit concept naar buiten is gekomen en letterlijk door het hele gebouw stroomt, hoopt Apollo ook door te geven aan zijn huurders.

Het eindresultaat is iets om buitengewoon trots op te zijn! Apollo Workspaces kijkt uit naar gevulde kantoren!

Contact ons

    Apollo workspaces

    Bekijk hier onze openingstijden