12-02-2019

Blog

De voordelen van een flexplek

Niet alleen zzp’ers maken gebruik van flexplekken. Het wordt voor werknemers in loondienst ook steeds gebruikelijker om op een flexplek te werken. Redenen kunnen zijn dat er beperkte ruimte is op kantoor of omdat er behoefte is om ergens anders te werken om niet gestoord te worden door collega’s. Een flexplek staat soms nog in een negatief daglicht, dat vinden we jammer en daarom zetten we een aantal voordelen voor je op een rij!

1. Inspirerende en creatieve werkplek

Je bent je eigen kantoor of bureau even zat en wil graag in een andere omgeving werken. Dan is een flexplek ideaal. Apollo is zo ingericht dat het een inspirerende plek is waar fijn gewerkt kan worden. Zo heeft elke flexplek een ergonomische stoel die je helemaal naar jouw wensen kunt instellen en is er een koffiehoek in de buurt voor de nodige cafeïne!

2. Controle over je pauzes en planning

Als zzp’er heb je dat eigenlijk altijd. Werk je op kantoor dan wordt je waarschijnlijk gestoord door collega’s die vragen hebben. Dit brengt je uit je ritme. Dus wil je geconcentreerd werken, dan kan een dagje opeen flexplek werken geen kwaad. Thuiswerken is ook een vorm van flexwerken, maar vaak wordt je dan afgeleid door je privé to-do lijstje.

3. Netwerken

Een flexplek is de ideale plek om te netwerken. Als je thuiswerkt kom je niemand anders tegen. In een flexruimte ben je – als het goed is, niet als enige aan het werk en zit je met andere flexwerkers. Dat biedt kansen! Wie weet kan dit leiden tot samenwerkingen of kan je elkaar helpen op verschillende  gebieden.

4. Betere scheiding tussen werk en privé

We zeiden het net al, thuiswerken kan zorgen voor juist meer afleiding. Als zzp’er werk je vaker thuis dan iemand die in loondienst werkt. Hoe vaker je thuis werkt, hoe groter het risico wordt dat werk en privé door elkaar heen gaan lopen. Je werkt te lang door en het lukt je niet om even rustte nemen van je werk. En toch is dat rust nemen heel belangrijk, want dan kun je er het volgende moment met een frisse blik naar kijken.

5. Werken voor elk budget

De ene flexplek is gratis en voor de andere moet je betalen; dat verschilt per flexplek. Bij Apollo Workspaces betaal je € 15,- per dag. Je kunt je op elk moment je inschrijven voor een dagje flexwerken. Binnenlopen op elk moment van de dag mag altijd!

6. Faciliteiten

Flexplekken zijn vaak voorzien van alle faciliteiten die nodig hebt. Bij Apollo vinden we die faciliteiten ook heel belangrijk. Voldoende parkeergelegenheid en goed bereikbaar met het OV. Gratis wifi is beschikbaar met een buitenaardse snelheid! Even een pauze nodig? Dan kun je gratis koffie of thee halen in onze koffiecorner of ga lekker lunchen in café Canaveral.


Hebben we je kunnen overtuigen van de voordelen van een flexplek en wil je het een keer uitproberen? Boek dan nu je flexplek bij Apollo Workspaces! 

Contact ons

    Apollo workspaces

    Bekijk hier onze openingstijden