14-01-2019

Apollo's recept

Apollo’s recept voor een productieve dag!

Ingrediënten:

Bereidingswijze

  1. Maak allereerst een dagplanning. Wat wil je vandaag allemaal gedaan hebben? Zorg er voor dat deze planning realistisch is. Je kunt beter de tijd wat ruimer rekenen, dan zou je eventueel extra taken kunnen oppakken. Plan je de tijd te krap? Dan bestaat de kans dat je stress krijgt en dat helpt niet voor productiviteit.
  2. Als je op een rijtje hebt gezet wat je vandaag allemaal wil doen, ga je prioriteiten stellen. Wat is het belangrijkste of wat moet als eerste gedaan worden. Zit je niet aan tijd gebonden, dan doe je eerst de taken die de meeste concentratie vragen. Aan het begin van de werkdag heb je een grotere concentratieboog dan aan het einde van de dag.
  3. Je hebt nu alleen ingrediënten voor een productieve dag verzameld en voorbereid. Zet een fijn muziekje aan waar jij geconcentreerd op kan werken. Instrumentale muziek of muziek in een andere taal is meestal de beste muziek om je op te concentreren. Luister je de top 40? Dan is de kans groot dat je juist afgeleid raakt door de teksten.
  4. Nu je aan de slag bent gegaan met je taken, kun je ze ook afvinken als je klaar bent. Doe dit niet pas aan het einde van de dag. Vink elke taak af als je klaar bent, zo zie je jouw to-do-lijstje steeds kleiner worden. Vink bij voorkeur je taken af met een groene pen. Dit geeft een voldaan gevoel en daardoor krijg je een energie boost!
  5. Aan het einde van de dag kun je de balans opmaken. Heb je alles afgemaakt en misschien zelfs iets extra’s gedaan? Misschien kun je al even nadenken over wat je morgen moet doen, zodat je dit niet vergeet.
  6. En, niet te vergeten… Neem een goede nachtrust! Zonder goede nachtrust wordt je productiviteit al snel minder. Slaap minimaal 7 uur per nacht om je goed te kunnen blijven concentreren!

Tip:

Neem af en toe pauze tussendoor. Zo geef je je hersenen even de tijd om te ontspannen en kan je vervolgens met een frisse blik weer door! Pak in deze pauzes niet gelijk je telefoon, want je hersenen zien het gebruik van je telefoon niet als pauze.

Contact ons

    Apollo workspaces

    Bekijk hier onze openingstijden